Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Update werkzaamheden januari 2022

U heeft de afgelopen periode niets van ons vernomen, omdat er achter de schermen een hoop heeft gespeeld met betrekking tot de aanleg. Wij hebben afgelopen week afscheid genomen van onze aannemer en hebben nu een nieuwe in de hand genomen. Het is bijzonder vervelend dat wij u hier de afgelopen periode niets over hebben kunnen vertellen.

Onze nieuwe aannemer Euronet infratechniek is al ruim 10 jaar actief binnen de aanleg van glasvezel. Zij hebben ons de middelen en de capaciteit gegarandeerd om nu met volle vaart aan de slag te kunnen gaan. In mei worden de eerste woningen aangesloten op ons netwerk. Wij zijn erg verheugd dat de aanleg nu eindelijk kan gaan starten.

Hoe nu verder?

Onze nieuwe aannemer staat klaar om te beginnen met de werkzaamheden! Al onze PoP-huisjes zijn inmiddels geplaatst, het netwerkontwerp is natuurlijk al gereed en de materialen zijn bekend. De komende maanden doorlopen wij de volgende stappen:

  • We zullen starten met de boringen onder het spoor, Winschoterdiep en de A7
  • De aannemer moet wel nog een keer in gesprek met de grondeigenaren (gemeente, waterschappen, provincie en dergelijke)
  • We starten met de schouwwerkzaamheden

Nadat de bovenstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd, starten we met de fysieke werkzaamheden.

Schouwen

Om te bepalen wat de juiste locatie van de aansluiting is en hoe deze in uw huis komt, moet de aannemer bij u thuis langskomen. Dit noemen we schouwen. Wij starten de schouwwerkzaamheden in februari, deze werkzaamheden worden uitgevoerd door CTNed, een onderdeel van Euronet. De adressen die al geschouwd zijn hoeven we niet nogmaals te doen.

Tijdsbestek

De hele aanleg in uw gebied zal ongeveer een jaar in beslag nemen. We zullen de eerste woningen rond mei dit jaar hebben aangesloten op ons glasvezelnetwerk.

Planning

Op onze homepagina vindt u meest recente planning voor alle gebieden. Uiteraard zullen wij u informeren als de we de planning naar voren kunnen halen.

Nieuwe samenwerking met Acantus

Acantus vindt het net als Groningerhuis belangrijk dat iedere woning een goede internetverbinding heeft. Daarom heeft Acantus besloten al haar woningen in Oldambt aan te melden voor een glasvezelaansluiting van GlasDraad. Samen met de huurdersorganisaties ziet Acantus dit als een verbetering van de digitale bereikbaarheid van de regio en een investering voor iedere woning voor nu en later.

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn, neem dan contact met ons op.