Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Woonstichting Groninger Huis meldt in een keer ruim 400 huurwoningen aan voor glasvezel van GlasDraad in Oldambt

Op woensdag 30 september tekende Laura Broekhuizen, directeur van Woonstichting Groninger Huis, de inschrijving voor glasvezel van GlasDraad van álle huurwoningen in de gemeente Oldambt. Met deze aanmelding van ruim 400 woningen (ca. 6 %) komt de grens van 50% snel dichterbij. En dat is heel goed nieuws voor Oldambt.

Goed voor de regio, goed voor de huurders

Onder dat motto besloot Woonstichting Groninger Huis om alle huurwoningen van de stichting in de gemeente Oldambt aan te melden voor glasvezel. “Glasvezel betekent een sterke verbetering van de digitale bereikbaarheid van de regio. Een investering in de woningen voor nu en voor later,” aldus de mevrouw Broekhuizen. Woonstichting Groninger Huis neemt de eenmalige kosten van aansluiting voor haar rekening. De huurders betalen zelf voor het abonnement dat zij kiezen, wat in de plaats komt voor het huidige abonnement.

Succes vieren

Alle huurhuizen worden voorzien van speciale deelnamevlaggetjes. “Succes moet gevierd en getoond worden”, vertelt Johan Meijerhof, projectleider voor GlasDraad in Oldambt. “We moedigen alle inwoners aan om het voorbeeld van Woonstichting Groninger Huis te volgen door buren en vrienden in het dorp en de omgeving aan te moedigen ook in te schrijven voor glasvezel. Zo’n mooie kans om voor iedereen glasvezel te krijgen doet zich maar zelden voor en drijft op solidariteit.”

Informatieavonden

Inschrijven is voor huurders van Groninger Huis niet nodig. Dat heeft de woonstichting voor hen al gedaan. Mochten bewoners geïnteresseerd zijn in meer informatie zijn zij welkom om een van de inloopavonden bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.glasdraadoldambt.nl.